RECENZE...............CHYSTÁM SE ČÍST...............NOTY




Recenze

Gabrielovo inferno

24. září 2014 v 6:35
Autor: Sylvain Reynard
Oficiální název: Gabriel´s inferno
Série: Gabrielovo inferno
Žánr: erotika, román
Rozsah: 553 stran

Obsah
Profesor Gabriel Emerson je ve dne uznávaným specialistou na Danta, v noci se změní na šelmu zmítanou erotickými touhami a téměř zvířecími pudy. Aby dostal vše, co chce, využívá svého neuvěřitelného šarmu a skvělého vzhledu, pod kterým se ovšem skrývá temná minulost a prázdnota. Pak se v jeho životě objeví studentka Julia a s ní i svádění, zakázaná láska a možná i vykoupení z Gabrielova osobního pekla.
Ahoj lidi, taky máte tak málo volného času jako já? Ti z vás, co chodí na střední školu, nebo dokonce i na vysokou, nedostatek času určitě chápou. Je to až šílené, každý den chodit domů okolo šesti nebo sedmi hodin odpoledne, chodit spát v deset a mezitím ještě stíhat učení, čtení a blogování. Volné nemám ani víkendy kvůli... nebo spíš díky mému úžasně protivnému příteli. Ale to rozhodně neznamená, že si stěžuju, do školy chodím ráda a ráda se vracím pozdě domů. Tenhle týden je i zvláštní tím, že dnes slavím své 18. narozeniny. Tím pádem bych měla být už téměř vyspělá a rozumná. Ó, kéžby. :D Ale pojďme konečně na recenzi další erotické série.

Gabrielovo inferno má opravdu hodně společného s ostatními knihami tohoto žánru. Ale jako každá správná kniha je i neuvěřitelně originální a mám z něj opravdu dobré pocity. Hlavní postavy jsou téměř stejné jako u Odstínů, nebo Božského bastarda. Nevinná plachá dívka, ve které se postupem času probouzí tygřice a nespoutaný, touhou posedlý nevyrovnaný sexy muž, který má ovšem svoji velmi temnou stranu, se kterou se oba musí vyrovnat.

Zároveň to bylo hodně originální. Hlavně nejspíš v tom, že toto je první série erotického žánru, kterou nenapsala žena, ale muž. Proto jsou tu více rozvinuté pocity Gabriela, než Julie. A to je jen jeden z mnoha kladných bodů této knihy. Ačkoliv mám málo času, Gabrielovo inferno jsem stihla přečíst do čtyř dnů, což je pro mě opravdu úspěch. Stránky mi létaly před očima, děj se rozvíjel, Gabriel byl otevřenější a Julie nespoutanější. Rozhodně vám tuto sérii doporučuji, je to vážně v něčem dost jiné, není to žádná bezduchá kopie Padesáti odstínů.

Mezi láskou a smrtí

15. září 2014 v 19:13
Autor: Meg Cabot
Oficiální název: Abandon
Série: Podsvětí
Žánr: fantasy, mytologie
Rozsah: 269 stran

Obsah
Sedmnáctiletá Pierce se málem utopila v bazéně u domu svých rodičů a vyvázla jen zázrakem. Událost byla posledním hřebíčkem do rakve manželství jejích rodičů a Pierce se s maminkou přestěhovala do ostrovního městečka jejího mládí, kde žije i babička a strýc s pochybnou minulostí. Po počátečních obtížích nachází ve škole nové přátele a setkává se i s tajuplným, ponurým, lehce agresivním, ale přesto velice atraktivním Johnem Haydenem, který se objevuje vždy, když to Pierce čeká nejméně, ovšem zaručeně přesně ve chvíli, když potřebuje jeho pomoc.
Konečně došla řada i na tuto knížku, kterou si tu pěkně vychutnám. Nebojte se, tak zlé to zase není, knihu jsem četla ráda a velice mě bavila, jen bych ráda vypíchla pár věcí, které se mi v knize nelíbily, nebo které jsem nechápala.

Za prvé tu mám důvod, za který si nejspíš mohu sama, nicméně mě to pořád překvapuje. Knihu jsem četla o letních prázdninách před rokem. A zjistila jsem, že si z ní pamatuju... že si z ní nepamatuju vůbec nic. Letos to bylo, jako bych knihu četla poprvé.

Za druhé mi pořád není jasné jednání hlavní hrdinky v průběhu celého příběhu. Proč se chovala tak ošklivě, když chudák za nic nemohl? Proč udělala několik mně tak nepochopitelných věcí? Připadám si jako ten filosof, taky se neustále ptám proč. :D

Nicméně i tak se mi kniha moc líbila, Johna jsem si oblíbila a kdykoliv se objevil na scéně, srdce se mi doslova zastavilo. A kdykoliv otevřela Pierce pusu aby něco řekla, prosila jsem ji aby neřekla něco, co ji, nebo mě bude mrzet. :D Přes to všechno se moc těším na druhý díl.

Hodnocení: 80% - 100%

Anna krví oděná

8. září 2014 v 12:38
Autor: Kendare Blake
Oficiální název: Anna dressed in blood
Série: Anna a Cas #1
Žánr: fantasy, duchové, dobrodružné
Rozsah: 271 stran

Obsah
Cas Lowood má zvláštní poslání: zabíjí mrtvé. Vyzbrojen vzácným a tajemným athame, Cas cestuje po zemi se svojí čarodějnickou matkou a kocourem, který umí vycítit duchy. Společně zabíjejí každého ducha, kterým se jim připlete do cesty a otravné věci jako je škola a budoucnost neřeší. Když Cas uslyší o duchovi, který zabíjí každého, kdo vstoupí do jeho domu, očekává další rutinu. Přijet, zabít, odjet. Místo toho ale najde běsnící zakletou dívku, přízrak, s jakým se ještě nesetkal. Anna stále nosí šaty, které na sobě měla v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, dnes jsou však rudé a kape z nich krev. Cas je přesvědčený, že zabít tohoto ducha zvládne levou zadní, avšak z nějakého důvodu Annu ušetří. A Anna taktéž.
Kniha Anna krví oděná je něco pro mě mimořádně originálního. Nebo bych spíše měla říct, nového? Určitě je spousta hororových knih o duchách, jenže já hororové knihy nečtu a se žádnou fantasy knihou o tomto tématu jsem se zatím nesetkala.

Nemůžu ale říct, že by mě kniha až tak zaujala. Bavila mě, jen ne tolik jako spousta jiných knih. Bylo to něco jiného, bylo to vtipné, dobrodružné, z nějakých částí mi naskakovala husí kůže. Nevím, možná že mě kniha nechytla i díky vnějším vlivům. Koneckonců, bylo léto, sluníčko pražilo jak šílené a já spíš toužila po tom být venku, než sedět doma a číst si. Je to možné, protože kniha sama o sobě byla velmi dobře pojatá a napsaná a na druhý díl se s radostí těším. Takže knize dávám:

Hodnocení: 65% - 100%

Nakonec vám tu ještě posílám video trailer na knihu, snad vás nalákám ;)

Obnažená

7. září 2014 v 11:49
Autor: Kathryn Taylor
Oficiální název: Entblößt
Série: Barvy lásky
Žánr: erotika, román, pro ženy
Rozsah: 255 stran

Obsah
Je na něm závislá, na jeho kůži i vlasech

Ačkoliv si Grace moc dobře uvědomuje, jak nebezpečné její city k Jonathanu Huntingtonovi jsou - přesto každým dnem v jeho přítomnosti její láska roste.

Je opravdu tak chladný, jak vypadá? Nebo ji Jonathan vnímá pouze jako svou poddajnou hračku? Když ho chce Grace přimět, aby přiznal barvu, vede to ke katastrofě...
Do série Barvy lásky se mi zezačátku moc nechtělo. Nejspíš je to tím, že jsem erotických románů četla dost a bála jsem se, že se mi všechny série budou plést dohromady. Sice se tak nestalo, ovšem na druhý díl Barev lásky - Obnažená si už moc nevzpomínám. Na pár událostí bych si snad při psaní této recenze vzpomenout mohla.

Například na fakt, že se mi hlavní hrdina Jonathan Huntington v prvním díle moc nelíbil, a ani ve druhém díle se moje mínění o něm o moc nezvedlo. Sice je pravda, že v Obnažené se, jako asi každý hlavní hrdina v každém druhém díle erotického románu, Jonathan zlepšuje a začíná brát ohledy i na potřeby Grace. Jen mu to dělá větší potíže než např. Christianovi z Padesáti odstínů, nebo Gideonovi ze série Crossfire.

Také mě trochu zarazilo, že první dva díly se týkají těchto dvou postav, Grace a Jonathana, zatímco poslední třetí díl je o někom jiném. Přitom Grace a Jonathan spolu mají dost nevyřešených záležitostí. No, jsem zvědavá, jak se to s nimi ve třetím díle vyvrbí.

Hodnocení: 45% - 100%

Erebos

6. září 2014 v 12:34
Autor: Ursula Poznanski
Oficiální název: Erebos - Hra, která zabíjí
Série: -
Klíčová slova: dobrodružné, počítačová hra, fantasy
Rozsah: 320 stran

Obsah
Na jedné londýnské škole si mezi sebou studenti začnou předávat podivné balíčky, jeden se nakonec dostane i ke zvědavému Nickovi. V balíčku je DVD s počítačovou hrou. Hrou napínavou a velmi inteligentní. Proč o ní ale nikdo nesmí mluvit a hráči musí dodržovat přísná pravidla? Na druhou stranu hra dokáže splnit i ta nejtajnější přání. Jak je možné, že hra všechno o každém ví a neuděluje hráčům úkoly jen ve hře, ale i v realitě? Co hra vlastně chce? A jak ji může Nick zastavit?
Zezačátku bych se chtěla omluvit za nedostatek článků, ale zjistila jsem, že na blog nemám čas. Jakmile začala škola, a že mi ubírá dost času, jde to s mým počítačem z kopce. Téměř ho nezapínám, natož abych psala články. Zatím mám však víkendy volné, takže se pokusím psát přes víkendy. A teď už k tématu.

Knihu jsem koupila v levných knihách za směšných 50 korun. Nikdy nepochopím, proč tak skvělou knihu prodávají za tak malou cenu. Jo, na jednu stranu jsem ráda, kdyby totiž stála víc, asi bych si ji nekoupila. Ale stejně je to směšné.

Když jsem knihu vzala do rukou, otevřela ji a začala číst, hned bylo téměř nemožné ji odložit. Téma mě hrozně zaujalo, bavila mě každá stránka a neměla jsem ani možnost se u knihy nudit. Kniha je totiž od začátku do konce nabitá dobrodružstvím, a pokud máte rádi počítačové hry, je kniha právě pro vás.

Jak jsem tak o hře četla, bylo to, jako bych ji doopravdy hrála. Děj je napsaný tak dobře, že nemusíte téměř přemýšlet, jak by to asi vypadalo v realitě. Kniha mě tedy na sto procent zaujala a rozhodně vám ji doporučuji. Nebojte se, že byste se nudili, zkuste ji a určitě vás rozluštění záhadné nebezpečné hry šokuje tak, jako šokovalo mě.

Neptunův syn

23. srpna 2014 v 21:12
Autor: Rick Riordan
Oficiální název: Heroes of Olympus - Son of Neptune
Série: Bohové Olympu (volné pokračování série Percy Jackson)
Žánr: fantasy, mytologie, bohové, dobrodružství
Rozsah: 472 stran
Obsah
Ztracený Percy Jackson se vrací zpátky! Probudí se u vlčice Lupy, ale vzápětí zjišťuje, že ztratil paměť. Neví, kdo je a odkud přichází. Vlčice jej posílá do Tábora Jupiter, což je římská obdoba Tábora polokrevných. Všichni táborníci ho považují za potomka římského boha moře, Neptuna. Se dvěma táborníky Hazel a Frankem se vydává na výpravu na Aljašku. Mají tam osvobodit boha smrti Thanata, kterého uvěznili obři. Během výpravy se mu postupně začíná vracet paměť...







Po přečtení prvního dílu Bohů Olympu, Proroctví, se mi do druhého dílu moc nechtělo. A to z jediného důvodu. Proroctví jsem četla celý měsíc a přesto jsem měla pocit, že si nic neamatuju. Ale jak se ukázalo, paměť nebyla ani moc potřeba. Ve druhém dílu jsou totiž jiné postavy, jiné prostředí a úplně jiný děj. Horší to nejspíš bude ve třetím dílu, tam by se měly tyto dva přéběhy začít prolínat.

Ale jinak se kniha četla pohádkově. Byla zábavná, naplněná dobrodružstvím od první stránky až do té poslední a hlavně, což je pro tuto sérii typické, byla vtipná. Na každý díl dobrodružství připadly tři díly vtipných scének. O to se kniha četla rychleji. Nějakým hláškám jsem se smála ještě o deset stran později.

Takže tuto sérii, ale i sérii Percy Jackson Vám moc doporučuji, ať se líbí. :)

Hondocení: 100%

Ten, kdo stojí v koutě

14. července 2014 v 15:25
Autor: Stephen Chbosky
Originální název: The perks of being a wallflower
Žánr: drama, příběh ze života
Rozsah: 212 stran

Obsah
Když člověk stojí v koutě, může si všimnout spousty úžasných věcí. Ale pak přijde chvíle, kdy je potřeba vykročit na parket a začít opravdu žít. Strhujícímu románu Stephena Chboskeho o dilematu mezi nečinností a touhou se dostalo nadšeného přijetí, vyvolal polemiku a získal miliony nadšených čtenářů. Příběh o dospívání na střední škole, který Charlie vypráví v dopisech, je otevřenější a důvěrnější než leckterý deník, je zároveň vtipný i sžíravý. Nevíme, kde Charlie bydlí, ani komu píše - máme jen slova, o která se rozhodl podělit. Zmítán touhou žít svůj vlastní život i touhou vymanit se z role, která mu připadla, prozkoumává dosud nepoznané území. Před ním se otevírá svět prvních lásek, rodinných dramat i prvních přátelství. Svět sexu, drog a Horror Picture Show, kde klíčem ke štěstí může být například ta správná píseň, díky níž se můžete řítit tunelem a cítit se nekonečně. V Charliem se autorovi podařilo stvořit vypravěče, který vás uhrane a přenese zpět do divokých a intenzivně prožívaných dní na prahu dospělosti, kdy se život podobal jízdě na horské dráze. Podle své knihy natočil Stephen Chbosky stejnojmenný film, ve kterém hrají hlavní role hvězdy jako například Logan Lerman a Emma Watson.
Obsah téhle knihy naprosto vystihuje příběh Charlieho. A i když musím říct, že se mi do této knihy zezačátku moc nechtělo jít, jsem moc ráda, že jsem ji podle první stránky nezahodila a rozhodla se číst dál. I když mě k tomu přesvědčil poněkud zvláštní důvod, proč jsem knihu nakonec vzala do ruky.

Totiž, jak jsem zvyklá poslendí dobou číst jen fantasy a erotické romány. Ti, kteří můj blog sledují, si toho již jistě všimli. Takže, pohybuju se jen okolo těchhle dvou žánrů a teď, po téhle knize si myslím, že dělám velikou chybu. Ke knize jsem byla odhodlaná jednou, jenže když jsem si na první straně přečetla, že se Charliemu zabil kamarád na základní škole, tak jsem knihu odložila s tím, že to není nic pro mě. Nakonec mě ke knize zpátky dovedla špatná nálada. Asi to není moc dobrý způsob, jak začít číst knihu, ale pravda je, že mě špatná nálada po dalších pár stránkách přešla. Nebo jsem na ni díky téhle knize dočista zapomněla.

Ten, kdo stojí v koutě, je totiž tak moc emotivní kniha, příběh Charlieho je z jeho pohledu tak moc intenzivní. Trochu lituju toho, že jsem recenzi nenapsala hned ten den, co jsem ji dočetla. Protože pocitu z právě dočtené knihy se nic nevyrovná a o téhle knize bych toho napsala mnohem víc, kdybych se do recenze pustila hned.

Charlie má hodně zvláštní povahu. Je jiný. Všechno, celý svět okolo sebe vidí jinak, než bychom ho třeba vnímali my. A díky tomu, že svůj příběh nám píše v dopisech, čte se kniha bleskurychle. Příběh je napínavý, veselý, ale já ho z větší části vnímala spíš smutně, protože mi Charlieho bylo vždycky líto. A hlavně, má strhující konec. Prostě na konci je jedno veliké bum. A to mi řekněte, jak jsem po dočtení měla jít hned spát.

Takže, všichni, kdo jste knihu nečetli, nebo nemáte rádi tenhle žánr, neřiďte se tím, že obvykle čtete něco jiného. Tohle byl totiž první příběh ze života, co jsem po několika letech přečetla a jsem z toho paf. Na film bych se taky moc ráda podívala, kdybych ho mohla někde na internetu najít. Kdybyste ho našli, dejte mi vědět, budu Vám nesmírně zavázána. :)

Nespoutaná

11. července 2014 v 20:54
Autor: Kathryn Taylor
Oficiální název: Colours of love - Entfesselt
Série: Barvy lásky (1. díl)
Žánr: Román, erotika
Rozsah: 270 stran

Obsah
Grace je mladá a nenápadná dívka, která se o muže zatím nijak nezajímala. Během své stáže v Londýně se však setká s charismatickým Jonathanem Huntingtonem, který ji probudí ze spánku. Grace se s ním stále hlouběji a hlouběji propadá do světa temných tužeb, ztrácí se ve víru svého chtíče. Zatímco Jonathan stále více prahne po naplnění své milostné touhy, Grace si musí uvědomit, jak nebezpečné jsou její city.
A máme tu další erotickou sérii, musím říct, že poslendí dobou nic jiného nečtu. Nemyslete si o mě prosím, že jsem nějaká nymfomanka. Jen mě hrozně baví seznamovat se s jinými páry, číst, co mají tentokrát za problém, a co je nejdůležitější, říkat jim v duchu, jaký jsou někdy pitomci.

A tak tomu není ani u Grace a Jonathana. Grace přijede do Londýna, seznamuje se s Jonathanem a už to začíná. Zpočátku jsem si u knihy nebyla jistá, jestli si ji přečtu. Popravdě, moc mě nenadchlo, že první dva díly jsou o jednom páru, zatímco třetí díl se věnuje zase někomu jinému. No, na třetí díl se taky snad někdy dostanu, tak snad mě nezklame.

Grace jako hlavní hrdinka mi byla od začátku sympatická, zezačátku mi připomínala Anastasii. To se ovšem dalo snadno předpokládat, že ji k Anastasii budu přirovnávat, po tom jejím výstupu na začátku. Chudák Grace. Ale Jonathan zachoval chladnou hlavu a pomohl Grace v nouzi jako pravý gentleman. Což se ale nedá tvrdit po zbytek prvního a druhého dílu. Panebože. Ten chlap snad neumí pořádně používat mozek. Jako omlouvám se, jestli jsem se někoho dotkla, ale kdyby Grace měla moje nervy a ne ty svoje, Jonathan už dávno leží někde v příkopě.

Příběh v prvním díle skončil tak napínavě, že jsem musela hned jet do knihovny pro druhý díl, i když hrozilo, že máme blízko knihovny bombu. Nějaký psychopat se holt asi nudil a měl u sebe zrovna budík a batoh.

No, abych to nějak shrnula. První díl se mi moc líbil, i když je škoda, že jsem ho nepřečetla naráz, ale nechala jsem ho chvíli jen tak ležet ladem. Recenze na druhý díl bude příště a uvidíme, jak to tedy bude s dílem třetím. Zatím se mějte. :)

Padlí andělé 1 - padlí andělé a leviatan

24. června 2014 v 20:05
Autor: Thomas E. Sniegoski
Oficiální název: The Fallen - The fallen and Leviathan
Série: Padlí andělé (#1)
Žánr: fantasy, padlí andělé, dobrodružno
Rozsah: 413 stran

Obsah
Aaron Corbet je celkem normální kluk, trochu samotář, sirotek s problematickou minulostí, který ale doufá, že snad konečně našel náhradní rodinu, přátele i smysl života. To všechno se ale změní na jeho osmnácté narozeniny. Začne najednou rozumět portugalštině, latině, a dokonce i svému psovi, a jeho závěr je celkem logický - totálně se zbláznil!
Pak se ale objeví dva velice podivní muži, kteří mu prozradí, že je Nephilim - syn smrtelnice a padlého anděla. Aaron tomu nevěří a popírá své nadpřirozené schopnosti. Ale musí se se svým dědictvím vyrovnat - a to rychle. Temné síly nabývají na moci a jsou odhodlány jej zničit.
Knihu Padlí andělé jsem dostala od mamky k narozeninám...přiznávám, před dvěma lety. Je to trochu ostuda, že mi doma leží první dva díly této úžasné série a já se díky jiným knihám neodhodlám si najít čas na to si je přečíst. Kdysi jsem to sice zkusila a přečetla jsem asi prvních 50 stran z prvního dílu, ale nevím už, co se stalo, asi mi do toho přišla "zajímavější" kniha, nebo mě to tehdy nebavilo, nebo já nevím.

Každopádně jsem před pár dny díky tomu, že jsem vrátila zpět do knihovny všechny knihy, kromě teda té, co jsem měla rozečtenou, protože mi už vadilo, že nestíhám polovinu knih přečíst do daného termínu a taky částečně proto, abych měla čas na knihy, které mám doma. Není jich sice moc, u nás bohužel nevedeme takové ty obří sbírky knih, jednak kvůli finanční stránce, a jednak kvůli prostoru, protože toho u mojí babičky, u které bydlím, opravdu moc není.

Ale to jsem odbočila, takže zpátky ke knize. Takže jsem všechny knihy vrátila a najednou jsem neměla nic naléhavého, co by se mělo rychle přečíst a tudíž jsem neměla co číst. Tak jsem si řekla, že do toho konečně praštím a se vším odhodláním jsem se vrhla na Padlé anděle. První cca stovka stran se mi četla nádherně, protože jsem už víceméně tušila co se tam odehrává a nemusela jsem se ničeho hrozného v knize bát. Vlastně mi tahle kniha zezačátku připadala úplně obyčejná slátanina toho, co bylo v jiných knihách o padlých andělech, co jsem četla. Myslela jsem si, že hlavní hrdina Aaron bude celý příběh jen fňukat, že je sirotek a celkově jsem toho od knihy moc neočekávala. Jenže...

Opak je pravdou. Asi jsem si tuhle představu knihy udělala tehdy díky té první stovce knih, kde se toho moc neděje. Stačilo ale jen zabrousit hlouběji do příběhu a byla to tedy bomba. Naprosto něco jiného, co jsem očekávala. Částečně mi příběh připomněl spisovatele G. R. R. Martina (Hra o trůny/Píseň ledu a ohně) a to tím, že najednou postavy v knize začaly mizet, umírat. Hlavně umírat. U jiné fantasy jsem tohle zatím nezažila a byl to opravdu šok. Nejednu část jsem si musela přečíst víckrát abych se přesvědčila, jestli to jako opravdu je konec té určité postavy. A nejde jen o umírání. Kniha jako celek je dost napínavá, každou chvíli se tam něco děje. Nepamatuji si, že by bylo deset stran, kde by se něco nedělo. Možná tak na začátku, kde se příběh rozjížděl. Ale vážně...

Když to shrnu, tak kniha se četla velmi rychle, nejspíš kvůli tomu, že se tam opravdu pořád něco dělo. Je napsaná a podaná tak, že vás nějaké části chytnou u srdce. Neřekla bych přímo, že vás kniha emocionálně zdeptá, ale rozhodně je to napsané dost dobře na to, aby vás to alespoň donutilo zalapat po dechu. A musím ještě dodat, že mnohé části v knize jsou malilinko nechutné. Rozhodně se co nejdříve pustím do druhého dílu a velice vám knihu doporučuji. Všem, co máte rádi tohleto fantasy, dobrodružno. Nebojte se, není to úplně bez romantiky.

Hodnocení: 90% ze 100%

Nezkrotná

22. června 2014 v 22:28
Autor: Sylvia Day
Oficiální název: Entwined with You
Série: Crossfire (díl 3.)
Žánr: román, erotika
Rozsah: 358 stran

Obsah
Jiskří to mezi nimi čím dál víc...
Kniha Nezkrotná je již třetím pokračováním nevšední lásky Evy a Gideona. Kniha udržuje čtenáře v neustálém napětí a probouzí v nich touhu dozvědět se o hlavních hrdinech víc a víc.
... Chtěl by mě zkrotit a já se podřizuji jeho autoritě, ale když přijde na věc, dokážu se mu vzepřít a přinutit ho, aby se alespoň na chvíli poddal on mně. Mluvím o nejintimnějších chvílích našeho života, kdy jsme spolu jen on a já. O chvílích, kdy se rádi necháme jeden druhým zkrotit výměnou za nepředstavitelnou rozkoš.
Třetí díl úžasné série Crossfire o které jsem si myslela, že třetím dílem končí. Jenže k mé neskonalé úlevě jsem zjistila, že se chystá pokračování. Takže jupííí. :D Stejně jako první dva díly mě i tenhle díl od úplného začátku do konce moc bavil. Před sérií Crossfire jsem od spisovatelky Sylvie Day přečetla Sedm let hříchu. Ta kniha mě taky bavila, jenže mě asi moc nenadchlo, že se neodehrává v současnosti, ale někdy v 19. století. Každopádně kniha Nezkrotná se odehrává v našem století a bavila mě moc, moc a ještě jednou moc.
Hlavní hrdinové
Hlavní hrdinku Evu mám moc ráda, není přehnaně naivní, i když má sebehorší náladu, i když se jí dějou v životě sebehorší věci, k ostatním je milá a celkově mi připadá sympatická. Kdyby to byla nějaká namyšlená nána, tak to by mi celkový dojem z knihy dokázalo hodně pochroumat.

Stejně je na tom i Gideon. I když ten už s malými vyjímkami. Občas se vážně chová jako pitomec. Jasně, i Eva není dokonalá a dělá chyby. Jenže Gideon by se ze svých chyb mohl někdy aspoň částěčně poučit. Neustále zatajovat problémy a mít před Evou tajnosti není moc dobrý způsob, jak si s ní udržet vztah, i když chápu, že to dělá pro to, aby ji ochránil. A taky že jí nechce přidělávat starosti, kterých má už i tak Eva nad hlavu. Nakonec ale navzdory tomu, že bych Gideona někdy nejradši zaškrtila, se mi jako hlavní postava velmi líbí, přijde mi moc sympatická a jeho životní příběh je zkrátka takový, že citlivější povahy jako já by se chtěly přenést do knihy a pořádně Gideona obejmout. Na Evu ale nesmíme zapomenout. Ta si také zažila své, ale Gideon je zkrátka Gideon.. Kdo knihu četl, možná mi dá za pravdu. :)

Kromě hlavní dvojice se v příběhu vyskytují vedlejší postavy, jako Cary, Brett, Corrine a spoustu dalších. Osobně si myslím, že spisovatelka správně vystihla charaktery postav a jejich role v příběhu. Corrine se chová jako správňácká mrcha a Cary ... je prostě Cary. Napadlo mě, že bych tak jednou pojmenovala svého psa, kterého si pořídím hned, co budu bydlet v nějakém alespoň trošku slušném baráčku. Třeba takového zlatého retrívra si pořídím a budu na něj volat Cary. Ale to odbočuju od tématu.

Oblíbený úryvek
Z celé knihy mám nejradši části, u kterých je i dýchat moc. Takové ty napínavější části, kdy jste napjatí jako struna a čtete a čtete, jen abyste se už konečně dozvěděli, jak to bude, nebo části, kdy jedna z hlavních postav na pár stran zmizí z knihy a vy se už jen nemůžete dočkat až se tam objeví, nebo jaké to bude, až se tam objeví. A věřte mi, že kromě klasických erotických scén je tam poměrně dost napínavých okamžiků.

Knihu bych doporučila spíše tedy ženám, než mužům. Ovšem ale nechci podceňovat mužský vkus. Mně osobně ale tahle kniha a vlastně i celá série přijde určena dívkám dospívajícího věku či ženám pokročilejšího věku. Já si tento žánr hrozně moc oblíbila a nejen kvůli erotickým částem, ale celkově kvůli ději a příběhu. Takže kdo máte rádi tento žánr nebo si chcete u nějaké série odpočinout (vyjma těch napínavých částí), kniha je právě pro vás.

Hodnocení: 100% ze 100%

Spoutaná

19. června 2014 v 14:51
Autor: Sylvia Day
Oficiální název: Reflected in you
Série: Crossfire (díl 2)
Žánr: román, erotika
Rozsah: 342 stran

Obsah
Druhá kniha z erotické trilogie Crossfire pokračuje dalšími osudy Gideona a Evy z Obnažené.
Pokračování fantastické série. Hlavní hrdinku mám moc ráda (a Gideona samozřejmě taky). Přijde mi narozdíl od jiných knižních hrdinek více přemýšlivá a navíc se dokáže poučit ze svých chyb a nemá mozek nastavenej jen a jen na sex. I když na začátku prvního dílu to tak vypadalo. Nechci tím říct, že by Eva byla více přemýšlivá než jiné hrdinky z erotických románů, co jsem zatím četla, ale oproti hlavní hrdince z knihy Všechny jeho touhy je to úplný poklad. Vážně. Kate z Všechny jeho touhy nemyslí na nic. Opravdu na NIC jiného, než jen na sex. Vybírá si šaty a říká si, vyspím se s ním, nevyspím se s ním... bude to vypadat že se s ním chci vyspat, když si tohle vezmu na sebe... a tak pořád dokola. No vážně mám někdy chuť vzít pánev a majznout ji po palici.

Ale zpátky ke Crossfiru. Stejně jako první díl je i druhý (a i třetí, který momentálně čtu) neuvěřitelně hezky podaný a čtivý. Je to ten druh knihy co vás chytne a nepustí. Jste ve škole, o přestávce to čtete a celou hodinu se jen těšíte, až tu knihu budete opět držet v rukách. Po padesáti odstínech je toto moje druhá nejoblíbenější série v kategorii "erotické romány".

V knize nechybí humor, napětí a jelikož je to erotický román tak i nějaká ta dávka erotiky. Ale mě osobně jde spíš o děj. O to co se tam mezitím děje. A že toho je hodně. Každou chvíli se buď smějete, nebo zadržujete dech, jak se to všechno nakonec spraví a jestli se to vůbec spraví. Takže pro mě jednoznačně za knihu palec nahoru.

Hodnocení: 100% ze 100%

Vytržení

18. června 2014 v 22:16
Autor: Lauren Kate
Oficiální název: Passion
Série: Andělé (Fallen) - 3. díl
Žánr: fantasy, padlí andělé, démoni, dobrodružství
Rozsah: 303 stran

Obsah
Ve třetím díle série Andělé se dál odvíjí příběh Luce a Daniela. Luce s jistotou cítí, že někde v jejích minulých životech se skrývá něco - nebo někdo -, co by jí mohlo pomoci v tom současném.
A tak se vydá na nejdůležitější pouť svého života: vrací se napříč věčností, stále hlouběji do minulosti, a stává se svědkyní svých dřívějších vášnivých vztahů s jediným cílem - najít klíč, který jí odemkne dveře do budoucnosti.
Třetí díl je od prvních dvou zvláštní tím, že se odehrává každou chvíli na jiném místě, v jiném prostředí, v jiném století. Je to pak o hodně větší zábava. A taky je to záživnější. Prvních 100 stran jsem zhltla na jeden nádech, pak už to ale díky škole a jiným povinnostem šlo z kopce.

Nakonec jsem ji ale i tak přečetla a musím říct, že oproti Neferetinu prokletí jsem si z knihy vzala o mnoho víc pocitů.

Hodnocení: 95% ze 100%

Neferetino prokletí

18. června 2014 v 21:42
Autor: P. C. Cast a Kristin Cast
Oficiální název: Neferet´s Curse
Série: Škola Noci (Novela)
Žánr: deník, historický, upíři, fantasy
Rozsah: 174 stran

Obsah
Třetí novela k sérii Škola Noci odhaluje tajemství minulosti temné upíří čarodějky Neferet. Co stálo na počátku jejího šílenství a krutosti?
Chicago 1892. Rodina bankéře Barretta Wheilera prožívá tragédii: jeho krásná žena umírá společně s dítětem při porodu. Šestnáctiletá dcera Emily ztrácí matku a zároveň se musí ujmout povinností paní velkého domu. Dívka, kterou doposud zajímaly jen módní šaty a projížďky na kole, poznává, jak těžký je úděl dospělé ženy. Nerudný otec navíc zařídí, že se Emili téměř stala zajatkyní ve svém domově, kde noc co noc musí čelit mučivým obavám, s nimiž se nemůže nikomu svěřit. A proto si Emily Wheilerová vede deník.
Ke knize jsem se dostala snadno. Jednoduše jsem předtím četla sérii Škola Noci a když začaly postupně vycházet novely jako například Drakova přísaha a Lenobiin slib (ps. má vyjít novela Kalonův pád, na tu se moc těším), tak jsem se nemohla dočkat na třetí novelu.

Hodně mě potěšilo, že je kniha psaná formou deníku, protože knihy psané jako deník miluju. Možná i proto jsem ji přečetla za jeden den (kromě toho, že je krátká a čtivá). Jak jste si mohli výše přečíst v obsahu, kniha je o úplném začátku Neferetiny, vlastně Emiliny cesty, kdy se jí začaly dít zlé věci. Kniha je tedy trochu pochmurná a částmi možná drastická, jejího otce byste chtěli majznout pánví po hlavě, ale taky tam jsou romantické a veselé chvilky.

Ale i když se to četlo pěkně, nakonec jsem z knihy neměla takový prožitek, jaký jsem od téhle knihy očekávala. Proto:

Hodnocení: 70%/100%

Obnažená

5. června 2014 v 11:14
Autor: Sylvia Day
Oficiální název: Bared to you
Série: Crossfire (1. díl)
Žánr: román, erotika
Rozsah: 342 stran

Obsah
Je možné, aby dva emocionálně labilní a minulostí označení lidé, jimiž jsou milionáš Gideon Cross a mladičká Eva Tramellová, navázali vztah - a udrželi si ho? Hluboké citové pouto mezi nimi sice vznikne, je však natolik zvláštní, že v jistých momentech se jejich vztah dá přirovnat ke hře kdo z koho. Často je před rozchodem zachrání jen tělesná touha, protože jeden druhého až démonicky přitahují.
Ke knize jsem se dostala naprosto jednoduše. Po přečtení Padesáti odstínů mi hráblo a zarezervovala jsem si několik knih tohoto žánru ve své knihovně. Včetně téhle. A po několika měsících přišla. Od téhle knihy jsem toho mocv neočekávala, protože knihy, co jsem četla po Padesáti odstínech zkrátka nebyly tak dobré až měto někdy trochu mrzelo.

Jenže tahle kniha je po Odstínech ta nejlepší, co jsem tohoto žánru četla. Někdy to sice připomíná variaci na Odstíny, někdy variaci na Božského bastarda, takže je to taková míchanice všeho, co jsem už někde jinde četla, ale přesto mě velice, velice bavila.

Momentálně mám doma druhý díl a už se na něj celá třesu radostí.
Hodnocení: 90% ze 100%

Čarodějnice z Hex Hall

27. května 2014 v 20:33
Autor: Rachel Hawkins
Série: Hex Hall
Oficiální název: Hex Hall
Rozsah: 238 stran
Žánr: fantasy, nadpřirozené bytosti, čarodějnice, víly, lykantropové, upíři
Musím říct, že na tuhle knihu jsem se moc těšila. Zaujala mě jak úplně boží obálka, jelikož se mi vždycky líbily obrázky, které jsou jakoby dvojmo. Například jako když se díváte do zrcadla, nebo jak tomu je v knize, do vodní hladiny. I když nevím, jestli je ve skutečnosti nějaká voda tak čirá, že v ní můžete vidět svůj odraz. Natož odraz někoho jiného v zelených šatech. Ale to jsem blízko spoilerování, takže si musím dát pozor.

Jak jsem výše zmiňovala, kniha se mi zalíbila už od prvního okamžiku, zároveň jsem od ní ale nic neočekávala. Alespoň nic jiného, než jsem doteď četla. Oo, jak šíleně jsem se mínila.

Ono se totiž nakonec ukázalo, že tahle kniha je vážně celkem originální a i když někde možná trochu předpovídatelná, originalita a rozmanitost jak postav, tak celkového děje to málo předvídatelnosti úplně zabije. Přečíst knihu mi trvalo tak týden, ovšem trvalo by mi to mnohem míň, kdybych do toho ještě nečetla Božskýho bastarda, který mě uchvátil taky opravdu hodně. Nemůžu tyhle dvě knihy ale porovnávat, protože jsou obě úplně jiného žánru, příběhu atd. Však víte.

Takže nakonec malá rekapitulace. Kniha se mi líbila, splnila mé očekávání, dokonce ho předčila, což ovšem není takový zázrak, když jsem od toho nic nečekala. Vřele doporučuji.

Pýcha a předsudek

25. května 2014 v 21:08
Autor: Jane Austenová
Originální název: Pride and Prejudice
Rozsah: 301
Žánr: román
PÝCHA A PŘEDSUDEK - ROZBOR


Rodina Bennetovi
-otec, matka, 5 dcer: Jane, Elizabeth, Lydie (+Mary, Kitty)
matka: snaží se provdat všechny dcery výhodně, chová se netaktně
otec: nijak moc do děje nezasahuje, nechává matku
Jane: nejstarší dcera, nejkrásnější, plachá, naivní
Elizabeth: rázná, chytrá, typická romantická hrdinka (nezapadá do společnosti, je výjimečná), má na věci svůj názor
Lydie: koketní, v centru její pozornosti jsou muži, lehkovážná

Jane + Bingley
Setkají se na plese, pan Darcy (kamarád Bingleyho) řekne Bingleymu, že ho Jane nemiluje.
Nakonec se Jane a pan Bingley vezmou.

Elizabeth + Collins (vzdálený bratranec, podlézavý, jde mu jen o to potěšit lady Catherine)
Elizabeth ho odmítne.
Otec ji podpoří, aby Collinse odmítla, protože ji má otec rád. Matka šílí, protože ji neprovdá.
Collins + Charlotta (přítelkyně Elizabeth)
Vezmou se.

Elizabeth + Wickham (voják, pohledný, lehkovážný, jde mu o majetek, využívá ženy)
Elizabeth se do něj zamiluje.

Wickham + Lydie
Nejdřív utečou.
Pak si ji vezme, protože mu Darcy za to zaplatí.

Elizabeth + Darcy (namyšlený, zaslíbený dceři l. Catherine)
Nejdřív se nenávidí (Darcy ji odmítne na plese a pomluví ji).
Pak se do ní pan Darcy zamiluje, ale ona jeho city neopětuje, až později si uvědomí, že ho miluje.
Vezmou se.

forma: próza
druh: epika
žánr: rodinný román (zaměřený na rodinu a vztahy v ní)
původní název: První dojmy
Další díla Jane Austenové: Ema, Rozum a cit
Směr: romantismus (1. pol. 19. st)
název: Román - neskutečný, vymyšlený


Božský bastard

18. května 2014 v 19:34
Autor: Christina Lauren
Oficiální název: Beautiful Bastard
Série: Božský bastard
Žánr: erotika, román pro ženy
Rozsah: 303 stran

Obsah
Ambiciózní praktikantka. Perfekcionistický šéf. A pořádná spousta šikany.

Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náročný, bezohledný - a naprosto neodolatelný. Božský bastard.

Bennett se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní - a naprosto nesnesitelné - stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den. Navzdory drbům nikdy nebyl příznivcem románků na pracovišti. Jenže Chloe pro něj představuje takové pokušení, že je ochotný pravidla ohnout - nebo je rovnou poslat k čertu - pokud to znamená, že bude jeho. Kdykoli a kdekoli.

Když ovšem jejich vzájemná touha dostoupí zlomovéjo bodu, budou se muset Bennett a Chloe rozhodnout, co všechno jsou ochotni obětovat, aby jeden druhého získali.

Nikdy jsem nebyla typ člověka, kterého by zajímaly erotické romány, nebo obecně romány pro ženy, kde se hlavní postavy ocucávají na každém rohu. Jenže, tak nějak po přečtení Padesáti odstínů se to se mnou vleče z kopce.

Po padesáti odstínech je Božský bastard druhá série, kterou hodlám přečíst hezky do konce. A celou si ji vychutnat. Ale abyste tomu dobře rozuměli, nejde mi jen o tu erotickou část v knize. Líbí se mi celkový děj, příběh, zápletka a obvykle i konec.

A teď ke knize. Zezačátku pro mě kniha byla jako rána do obličeje. Tak krásná obálka. A to jsem ji měla jen v pdf verzi.. chtěla jsem začít knihu číst, jenže jsem se asi pět minut dívala na obálku a pak jela dál.

Oproti odstínům, ano, podvědomě jsem přirovnávala Božskýho bastarda k odstínům, Božský bastard je napsán velmi... moderně. To znamená větší vulgarita, sprosté nadávky i sprosťárny. U některých jsem se musela až držet abych nespadla ze židle, protože vulgární slova v knize jsou pro mě něco nového.

Dalo by se říct, že hlavní postavy jsou celkem vtipné. Jak Pan Bastard, tak Chloe. Oba jsou úplně stejní, myslí si, že na sebe při první příležitosti nevlítnou, ať už kdekoliv, jenže se pletou. Celá kniha je prakticky jen o čekání, kde to bude příště. Teprve až ve tří čtvrtině si oba začnou uvědomovat, že to takhle dál opravdu nejde. Z Pana Bastarda se pro mě stane Bennett a dokonce jsem ho jednou označila za chudáčka. Samozřejmě to pokazil téměř hned co jsem to vyslovila.
A jak to dopadne, to si přečtete, alespoň doufám. :D

Hodnocení: 85% ze 100%

Characters (no toho, kdo je tu ukázán jako Bennett bych klidně brala)

Poslední oběť

18. května 2014 v 17:49
Autor: Richelle Mead
Oficiální název: Last sacrifice
Série: Vampýrská akademie (6. díl)
Žánr: Fantasy, román, upíři
Rozsah: 434 stran








Šestý a poslední díl jsem četla celkem dlouho a myslím, že bych si ho užila víc, kdybych tento díl zhltla za dva, tři dny a ne za dva týdny.

Ale to nic nemění na tom, že tuto spisovatelku obdivuji. Dokázala do posledního dílu vložit jednu velikou záhadu. Nikdo z mých kamarádek, které to četly, nemohly přijít, kdo zabil jednu vysoce postavenou potvoru z knihy. Přiznám se, ani já na to nepřišla, dokud to tam nebylo přesně řečeno.

Je taky dobré, že série má šest dílů a ne dvacet, jak to u nějakých sérií bývá. Nevím jak vy, ale mě by série od desátého dílu asi přestaly bavit, pokud bych ji nečetla celou od začátku do konce nebo pokud by nebyla extrémě dobře napsaná.

Trochu jsem se bála, že si pro nás spisovatelka na konci Vampýrské akademie přichystá nějakou zdrcující smrt nebo něco poodbného, ale naštěstí udržela téměř všechny moje oblíbené postavy naživu.

Vřele doporučuji, skvěle napsaná série, takže není divu, že se skvěle čte. :)

A doporučuji také film, který byl nedávno v kinech a už si jej můžete stáhnout i na netu, pokud trochu zapátráte. :)

Spoutáni magií

6. května 2014 v 11:58
Autor: Richelle Mead
Oficiální název: Spirit Bound
Série: Vampýrská akademie (díl 5.)
Žánr: fantasy, dobrodružné, román, upíři
Rozsah: 355 stran





Tak pátý díl si moc nepamatuji. Rose se vrátí zpět z Ruska na školu svatého Vladimira s pocitem zadostiučinění. Je zničená, ale poté, co se dozví pravdu, že neudělala vše, co měla, zahajuje další plán. Plán, který zahrnuje porušení zákonů. Jenžě když je naděje, proč se jí nechytit, že? A to za cenu čehokoliv.

DALŠÍ INFORMACE OBSAHUJÍ SPOILERY!!!

Rose je samozřejmě úplně ochromená z poznání, že se jí nepovedla jediná věc, pro kterou celý čtvrtý díl dýchala.
Jenže se také dozví, že strigoj se dá znovu přeměnit zpátky na dhampýra. V tu ránu zahodí svůj slib Dimitrije zabít a vrhne se do záchranné akce alias zachraňte Dimitrije.

Její plán zahrnuje vše nebezpečné, na co člověk i vampýr přijde. Za pomoci Lissina nátlaku ovládne stráž ve věznici s nejvyšší ostrahou a hádejte koho z ní vytáhne. Našeho starého známého Viktora. Její plán má spoustu zádrhelů a překážek, ale nakonec se to samozřejmě povede.

Na konci někdo zavraždí morojskou královnu Taťánu a jelikož Rose si ráda dělá mocné nepřátele na veřejnosti, skončí ihned za mřížemi a čeká na popravu. Pěkný konec, že? :D

Krvavý slib

6. května 2014 v 11:05
Autor: Richelle Mead
Oficiální název: Blood Promise
Série: Vampýrská akademie (díl 4.)
Žánr: Fantasy, román, upíři, dobrodružné
Rozsah: 367 stran






Ve čtvrtém díle se hlavní hrdinka Rose smiřuje s tím, že její životní láska zmizela v podobě čirého zla. Zároveň ale vymýšlí plán, jak splnit svému milovanému poslední slib. Poslední slib, který bude krvavý. Proto se vydává do Ruska, kde nachází Dimitrijovu rodinu, díky níž se dozvídá další informace ohledně jejího pouta s morojskou princeznou. Jejím hlavním cílem je ale pořád najít Dimitrije. Podaří se jí to?

INFORMACE ŘEČENÉ DÁLE OBSAHUJÍ SPOILERY!!!!


Z mého Dimitrije se stal strigoj. Já věděla, že se mu něco stane, protože mě na to kamarádky připravovaly, ale stejně. Třetí díl jsem dočetla ve škole a jelikož jsem citlivej člověk, ihned jsem se tam rozbrečela. Ale nepředstavujte si hysterický brekot.... ten následoval doma.

Ale zpátky ke čtvrtému dílu. I když jsem si říkala, že mě nebude bavit, protože jsem měla radši díly odehrávající se na pozemku školy svatého Vladimira, bavil mě snad nejvíc. A je naprosto jasné, že Rose Dimitrije najde, ale dopadne to úplně jinak než si představovala. Když už má blízko k tomu Dimitrije strigoje probodnout kůlem, zaváhá. No, kdo by nezaváhal. Kdybych já měla probodnout kůlem svého bezcitného přítele, taky bych to nedala.

Naneštěstí pro Rose její vteřínkové zaváhání způsobí, že si ji Dimitrij odnese do své strigojské nory, kde jí pije krev, až je z Rose jen oblbnutá mátoha. Rose je ovšem chytrá a pokaždé má nějaký plán. Po nějaké době jí dojde, co se s ní děje (a že je to dlouhá doba, alespoň v knize) a pokusí se utéct, což se jí nakonec podaří.

A zase má možnost probodnout Dimitrije stříbrným kůlem. A zase neuspěje. Tentokrát je to z důvodu, že zapomene kůl dostat až k srdci. (Slabší žaludky by to možná neměly číst).

Díl končí tím, že Rose, přesvědčená že svoji životní lásku zabila a ukončila její utrpení se vrací na pozemky školy, kde dostává balíček, ve kterém je kůl a zpráva od Dimitrije. Hurá, Dimitrij stále žije. Sice jako bezcitná nestvůra, ale žije. :D

Hodnocení: 100%

Stínem políbená

25. dubna 2014 v 21:54
Autor: Richelle Mead
Oficiální název: Shadow Kiss
Série: Vampýrská akademie (díl 3.)
Žánr: fantasy, upíři, dobrodružné, román
Rozsah: 322 stran
Třetí díl. Před ním mě varovaly všechny spolužačky, které to četly přede mnou. Varovaly ale zároveň mě popoháněly, ať se rychle dostanu na konec. Že prý to bude něco. No, měly pravdu. Zase. Ale já věřila, že to, co jsem se dozvěděla, dopadne nakonec dobře, přece by nemohly být další tři díly aniž by to skončilo. Chcete vědět co se stalo, stane? Neváhejte a kupte, pujčte, popřípadě stáhněte třetí díl. Jestli jste tuto sérii nikdy předtím neviděli, nejdřív si samozřejmě přečtěte první a druhý díl. Bez toho by to bylo o ničem. Ne, vůbec to není přemlouvání nebo reklama.
Hodnocení: 90%z100

Mrazivý polibek - recenze

24. dubna 2014 v 21:30
Autor: Richelle Mead
Oficiální název: Frostbite
Série: Vampýrská akademie (díl 2.)
Žánr: fantasy, román, upíři, dobrodružné
Rozsah: 261 stran
Ještě než přejdu přímo k recenzi, chtěla bych se omluvit za měsíční absenci článků, ale elektronika se asi rozhodla se proti mě vzbouřit. Teda, postřehla jsem to jen u mého počítače. Naštěstí je opravený a dokonce mi v něm zůstaly všechny dokumenty, což je štěstí, protože bych byla maličko v háji, když nemám soubory zálohované. Ale pojďme k recenzi.
Za ten měsíc jsem se dočetla k pátému dílu této série, takže si úplně nevybavuji, o čem přesně tento díl byl. To se mi někdy bohužel stává i když by bylo fajn pamatovat si všechny knížky od začátku do konce. Ale něco vám řeknu. Na konci tohohle dílu jsem brečela jako želva. Není to moc překvapivé, protože jsem velká citlivka. Další díly si pamatuju lépe než tento, ale sérii Vampýrská akademie se nedá odepřít jedno. Po citové stránce z vás vezme tato série vše. A tak to mám ráda, tak to má být.
Hodnocení: 80% ze 100%

Sedm let hříchu

20. března 2014 v 15:26
Autor: Sylvia Day
Oficiální název: Seven Years to Sin
Série: -
Rozsah: 294 stran

Obsah
Před sedmi lety, v předvečer své vlastní svatby, se ctnostná a spořádaná lady Jessica Sheffieldová stala svědkem hříšné podívané, jakou si taková nevinná mladá dáma nikdy nedokázala představit. Tento výjev ji šokoval a podivně vzrušil zároveň. Tajemství o zhýralém Alistairu Caulfieldovi si nechala pro sebe a provdala se, jak od ní všichni očekávali. Avšak i po dlouhých letech poklidného a šťastného manželství ji Caulfieldův obrázek neopouštěl a vyvolával v ní nemravné představy. Alistair utekl od představy nádherné lady Jessiky s vášnivým pohledem v očích až do Západní Indie. Coby úspěšný obchodník měl už jen málo společného s chlípníkem, jakého kdysi znala. Když se čerstvě ovdovělá Jessika nalodila na palubu jeho impozantního korábu na cestu přes oceán, zůstane jediným strážcem sedm let potlačovaných tužeb jen pár vrstev jemného hedvábí. Brzy oba poznají, že den, kdy pokušení podlehnou, se nezadržitelně blíží.
Po přečtení pro mě první erotické série - Padesáti odstínů jsem začala další erotické romány zběsile vyhledávat. Nemyslete si, že jsem nějaký maniak, ale pravdou je, že se mi tento žánr začal velmi líbit. Jakmile jsem přečetla Padesát odstínů, v "depresi" z konce jsem si v knihovně zarezervovala alespoň pět dalších knih tohoto žánru.
A první, která mi po dlouhé době konečně přišla, nese název Sedm let hříchu. Na začátku mě odradilo, že se příběh odehrává někdy v 18. nebo 19. století, kdy chodit jen v košili a rudých šatech znamenal skandál a lidé se oslovovali tituly jako mylorde, mylady apod. Prolog mne vůbec nebavil.
Později jsem si na dobu i na tituly zvykla. A když jsem pochopila pro mne zpočátku nepochopitelný počet postav, tedy, která postava je která, knihu jsem si moc oblíbila.
Pokud vám nevadí, že se kniha neodehrává v současnosti a nelpíte jen na fantasy knihách jako moje kamarádka, knihu vám vřele doporučuji.

Staré řecké báje a pověsti (recenze)

19. března 2014 v 12:41
Autor: Eduard Petiška
Žánr: řecká mytologie
Rozsah: 203 stran

Obsah
Každý určitě zná příběh o Héraklovi, Prométheovi, Odysseovi, o trojské válce apod. Eduard Petiška ve své knize píše o všech více i méně slavných hrdinech starořecké doby.
Řecké báje a pověsti mě zajímaly od té doby, co si vůbec pamatuji. Nedokážu vlastně pochopit, jak se mohlo stát, že jsem se k téhle knize dostala až teď. Při čtení jsem pochopila hlavně dvě věci. Že znám jen málo řeckých hrdinů a že bych si knihu musela přečíst minimálně třikrát, abych si všechny zapamatovala.
V knize se ale nemluví jen o řeckých hrdinech a bozích. Je tam také příběh o dvou hodných chudých lidech, které bohové Zeus a Hermés za jjeich dobrotu odměnili. Tento příběh se mi moc líbíl, přesto jsem si jména těchle dvou lidí nezapamatovala.
Zajímavé mi taky přišlo, jak moc bohové zasahovali hrdinům do jejich životů. Odysseus by se neplavil deset let, kdyby nezabil Poseidónova kyklopského syna. Poseidón se mu za to mstil tím, že jeho plavbu prodlužoval a připravoval mu různé nástrahy.
Nakonec jsem ráda, že to jsou jen pověsti a báje. Nedokážu si nijak představit, kdyby nad námi dnes seděli bohové a rozhodovali, jak se náš život bude vyvíjet. Ale na druhou stranu, co když to tak opravdu je? Kdo ví...

Hodnocení: výborné

Vampýrská akademie

17. března 2014 v 16:10
Autor: Richelle Mead
Oficiální název: Vampire Academy
Série: Vampýrská akademie (díl 1.)
Žánr: Fantasy, dobrodružné, vampýři
Rozsah: 279 stran

Obsah
Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose utekly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají ve vellikém nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů.
Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejíchž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě vampýrské akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství.
Prvních pár stránek mi tato kniha přišla nesmírně potrhlá. Jací Morojové, jací Strigojové a jací Dhampýři? V žádné předchozí knize o vampýrech nebo upírech nic podobného nebylo. Nakonec jsem se ale poddala tomuto divnému rozdělení vampýrů a po chvilce se mi to začalo i dobře pamatovat. A líbit. Knihu jsem přečetla za dva dny, což je u mě bleskový výkon. Nyní jsem u druhého dílu. Snad bude tak dobrý jako díl první...
 
 

Reklama